Dolberg en Younes 'not for sale', Sánchez kost 40 miljoen

4 juli 2017, 07:42

Geen haar op het hoofd van Marc Overmars die eraan denkt om Kasper Dolberg of Amin Younes deze zomer van de hand te doen. De directeur voetbalzaken van Ajax benadrukt tijdens het trainingskamp in Oostenrijk dat het begeerde tweetal niet te koop is.

"Kasper Dolberg en Amin Younes, not for sale", maakt Overmars duidelijk in gesprek met De Telegraaf. Dolberg werd de afgelopen week vooral in één adem met AS Roma genoemd. "Klaas-Jan Huntelaar en Dolberg zijn een toptandem van meester en leerling", stelt de Ajax-directeur, die Dolberg ondanks de interesse van zes Europese topclubs niet wil slijten. Younes kan op zijn beurt rekenen op de belangstelling van onder meer Torino, Fiorentina en Schalke 04, die stuk voor stuk al aanklopten bij Ajax.

Naast Dolberg en Younes heeft ook Davinson Sánchez een begeerde status. FC Barcelona, Real Madrid en Internazionale zouden de Colombiaanse sterkhouder op hun lijstje hebben staan. "Maar voor minder dan 40 miljoen gaat hij echt niet weg. Onbespreekbaar", stelt Overmars, die de verdediger vorig jaar voor 5 miljoen euro overnam van Atlético Nacional.

Wie wel lijken te vertrekken, zijn Kenny Tete en Mitchell Dijks. Eerstgenoemde wordt in verband gebracht met Galatasaray en Inter, Dijks keert waarschijnlijk terug naar Engeland. Ook Joël Veltman maakt wellicht ook de overstap naar de Premier League, aangezien Frank de Boer hem wel bij Crystal Palace zou willen zien. Veltman gaf onlangs tegenover FCUpdate.nl aan dat het wel tijd was voor een transfer.

Overmars zegt verder dat Andre Onana zal blijven en dat Hakim Ziyech ook de hoofdprijs moet opleveren, mocht de Marokkaan zijn heil elders willen zoeken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen