NAC sluit opnieuw een Man City-huurling in de armen

4 juli 2017, 09:40

NAC Breda heeft wederom een huurling van Manchester City verwelkomd. De Bredase promovendus heeft de tijdelijke komst van José Ángel Tasende, beter bekend als Angeliño, bezegeld. Komende zondag voegt de linksachter zich bij de selectie van NAC, zo bevestigt de Brabantse club via de officiële kanalen.

De 20-jarige Angeliño is sinds 2013 verbonden aan Manchester City, dat hem destijds overnam van Deportivo La Coruña. De linksachter debuteerde op 30 januari 2016, in de FA Cup-wedstrijd tegen Aston Villa, als invaller voor Gaël Clichy in de hoofdmacht van Man City. Daar maakte hij zelfs minuten in de Champions League, in het thuisduel met Steaua Boekarest. De vleugelverdediger werd eerder al uitgeleend aan New York City FC, Girona FC en RCD Mallorca.

"Angeliño is een groot talent van Manchester City met al aardig wat ervaring door zijn drie eerdere uitleenbeurten", zegt technisch manager Hans Smulders op het digitale thuis van NAC over de komst van Angeliño. "Daarnaast heeft hij ook al zijn debuut in het eerste elftal van Manchester City gemaakt en zelfs al even kunnen ruiken aan het grote werk in de Champions League. Om echt de stap naar het eerste elftal te zetten zal hij zich nog verder door moeten ontwikkelen. Het zegt veel over de goede samenwerking met Manchester City dat zij er bewust voor kiezen om een groot talent als Angeliño bij NAC onder te brengen en de overtuiging hebben dat hij zich binnen onze randvoorwaarden het beste kan ontwikkelen. Met de toevoeging van Angeliño hebben wij direct onze gewenste versterking op de back-positie te pakken."

Na Thierry Ambrose, Paolo Fernandes, Pablo Mari en Manu Garcia is Angeliño de vijfde speler die NAC komend seizoen huurt van Manchester City. Afgelopen seizoen werden er ook al zes spelers geleend van de Engelse topclub.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen