Van de Beek: "Mijn doel is om basisspeler te worden"

4 juli 2017, 13:48

32 wedstrijden in Ajax 1 stonden er afgelopen seizoen op de teller bij Donny van de Beek. De 20-jarige middenvelder is de gewezen opvolger van de naar Everton vertrokken Davy Klaassen en hoopt dat hij deze verwachting waar kan maken.

"Davy heeft het natuurlijk fantastisch gedaan. Hij gaat weg als een heel grote speler. Ik hoop dat hij het heel goed gaat doen bij Everton", zegt Van de Beek tegen Ajax TV over de exit van de aanvoerder. "Voor mij zorgt het natuurlijk wel voor kansen", realiseert hij zich. "Ik heb ervoor gezorgd dat ik weer fit aan de start van het seizoen stond en hoop dat ik zijn plek kan overnemen. Mijn doel is om basisspeler te worden. Het zou mooi zijn als dit lukt."

In dat geval moet hij Marcel Keizer, als hoofdcoach de opvolger van Peter Bosz, zien te overtuigen. "Ik denk dat dit gaat lukken en geloof dat de kansen gaan komen", aldus Van de Beek, die het doorschuiven van Keizer een prima zet vindt. "Hij viel positief op bij Jong Ajax en kan bij ons ook van waarde zijn. Hij verschilt niet heel erg van Bosz, dan gaat het alleen om wat kleine dingen in de speelwijze."

Ook wat betreft collectieve doelstellingen is Van de Beek ambitieus. "Het vorige seizoen was mooi en we hopen nu weer goede resultaten te behalen. We willen weer kampioen worden en de Champions League halen. Dat zijn de grootste doelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen