Supporters Vitesse boycotten duel om Johan Cruijff Schaal

7 juli 2017, 10:45

Het uitvak in De Kuip zal nagenoegen leeg blijven op 5 augustus als Vitesse tegen Feyenoord speelt in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De supportersvereniging van de Arnhemmers meldt het duel te zullen boycotten vanwege het feit dat de club maar 1200 kaarten ter beschikking kreeg.

Een boycot hing al een tijdje in de lucht nadat de club al eerder liet weten niet tevreden te zijn met het aantal tickets dat Vitesse toegewezen kreeg van de KNVB. De supportersvereniging wilde er minimaal 4000, maar de voetbalbond wilde daar niet aan meewerken. Daarom zal slechts één bus met enkele supporters afreizen naar Rotterdam.

De spelers en technische staf van Vitesse hebben nog geprobeerd om de fans op andere gedachten te brengen, maar dat lukte niet. "De supportersgeledingen hebben echter gezamenlijk het standpunt ingenomen om niet af te reizen naar Rotterdam. Vitesse-supporters zijn geschoffeerd en oneerlijk behandeld door de KNVB. De staf en selectie had begrip voor dit gezamenlijke standpunt", zo valt er te lezen in het statement.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen