Mexico-bondscoach lang geschorst, Sudan verbannen

7 juli 2017, 17:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Juan Carlos Osorio, de bondscoach van Mexico, mag de gehele Concacaf Gold Cup niet in de dug-out plaatsnemen. De FIFA heeft de oefenmeester vrijdag voor zes wedstrijden geschorst wegens diens gedrag in het verloren duel met Portugal in de strijd om de derde plaats op de Confederations Cup van afgelopen zondag.

Osorio beledigde in de ontmoeting met Portugal de arbitrage en nam tevens een agressieve houding aan jegens de wedstrijdleiding, wat hij moet bekopen met een schorsing van zes duels en een boete van 5.000 Zwitserse Frank, omgerekend ruim 4.500 euro. Als Mexico zich plaatst voor de finale van de Gold Cup, de titelstrijd voor Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied, dan speelt het zes wedstrijden en zit Osorio zijn volledige schorsing tijdens het toernooi uit. Als de Mexicanen voor de eindstrijd worden uitgeschakeld, dan moet hun bondscoach het restant van diens straf op een later moment inlossen.

Sudan

Tevens legde de FIFA vrijdag de nationale voetbalbond van Sudan een schorsing voor onbepaalde tijd op wegens inmenging van de overheid. Het betekent dat de nationale ploeg van Sudan en clubs uit het Afrikaanse land tot nader order niet kunnen deelnemen aan internationale evenementen. Op last van het ministerie van Justitie moest het volledige bestuur van de Sudanese voetbalbond vertrekken. Pas als dat besluit is teruggedraaid, maakt de FIFA de schorsing van Sudan ongedaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen