Diks blij met Feyenoord: "Kan mijn eigen spel spelen"

8 juli 2017, 20:57

Kevin Diks maakte tijdens de oefenwedstrijd van Feyenoord tegen FC Lisse zijn officieuze debuut voor de Rotterdammers. De verdediger is blij dat de voorbereiding begonnen is en kijkt uit naar de rest van het seizoen. De speelstijl van Feyenoord ligt hem in ieder geval wel, zo merkte hij.

"Ik stond te trappelen om weer te beginnen. De voorbereiding is er ook voor om er weer even in te komen", zegt Diks in gesprek met FOX Sports. De verdediger vond het de eerste minuten nog wel even wennen, maar stelt dat de speelstijl van Feyenoord bij hem past. "Het is een nieuwe club en een nieuwe speelstijl, maar die ligt me wel. Het gaat goed. Ik kan mijn eigen spelletje spelen. Ik wilde graag naar een club die om de prijzen speelt en bij Feyenoord kan dat."

De huurling van Fiorentina verwacht niet direct dat hij zomaar een basisplaats krijgt. "Het is fifty-fifty. Wie het beter doet, die speelt. Maar dat heb ik al vaker meegemaakt en ik hoop dat ik er sterker door ben geworden. Mijn doel is om dit seizoen zo veel mogelijk te spelen", zegt Diks, die zich daarom in de voorbereiding al zo veel mogelijk wil laten zien. "Het begint bij de eerste training. Het niveau van de trainingen is hoger dan bij Vitesse. De lat ligt hier hoger. Maar iedereen begint op nul."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen