Officieel: Rooney keert na dertien jaar terug bij Everton

9 juli 2017, 14:57

Wayne Rooney keert terug bij Everton. De 31-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. The Toffees en Manchester United bevestigen de deal allebei. Er worden geen mededelingen gedaan over een transfersom, maar naar verluidt laat United hem transfervrij vertrekken.

Rooney gaat op Goodison Park samenwerken met onder meer manager Ronald Koeman, Maarten Stekelenburg en Davy Klaassen. "Wayne heeft de ambitie die we nodig hebben", zegt Koeman op de website van Everton. Dertien jaar geleden maakte de Engelsman de omgekeerde stap. "Hij weet hoe het is om prijzen te winnen. Ik ben erg blij dat hij besloten heeft 'thuis' te komen. Hij houdt van Everton, en wilde graag terugkomen. Rooney is nog steeds maar 31 jaar, ik twijfel niet aan zijn kwaliteiten."

United wilde de transfer niet dwarsbomen. "Het is geen geheim dat ik al langer bewonderaar ben van Wayne", zegt José Mourinho op de website van Manchester United. "Het is nooit makkelijk om zo'n geweldige speler minder te laten spelen. Ik kon niet in de weg staan toen hij aangaf terug te willen naar Everton. Zijn ervaring, focus en vastberadenheid zullen we missen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen