Drie kandidaten voor organisatie EK 2012

31 mei 2006, 10:39

Hoewel het WK van 2006 nog moet beginnen en het EK van 2008 zelfs nog ver weg lijkt, is men bij de UEFA al druk bezig met het Europees kampioenschap van 2012. Drie landen, of gecombineerde landen, hebben zich bij de Europese bond officieel kandidaat gesteld voor de organisatie van het toernooi.

Italië is het enige land dat solo een gooi wil doen naar de organisatie van het Europese eindtoernooi. Kroatië en Hongarije willen samen een poging wagen om het toernooi te huisvesten, terwijl ook Polen en Oekraïne een poging willen wagen om het EK samen binnen te halen. Zes jaar geleden waren Nederland en België de eerste landen die het EK samen organiseerden, over twee jaar volgen Zwitserland en Oostenrijk dat voorbeeld.

De landen zullen hun nog deze week een dossier indienen bij UEFA-voorzitter Lennart Johansson en secretaris-generaal Lars-Christer Olsson. De keuze voor de gastheer van het EK van 2012 wordt gemaakt tijdens de vergadering van het Uitvoerend Comité van de UEFA op 8 december in het Zwitserse Nyon.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen