Op de Gold Cup blijkt Jamaica wél te sterk voor Curaçao

10 juli 2017, 07:43   Bijgewerkt: 13 juli 2017, 10:23

In de finale van de Caribbean Cup wist Curuçao eind juni in de finale nog af te rekenen met Jamaica (2-1), maar ditmaal waren de Reggae Boyz te sterk voor de oranje getinte ploeg van het eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee. In de groepsfase van de Gold Cup eindigde het treffen in 0-2 voor de Jamaicanen.

Met bekenden als Eloy Room, Dustley Mulder, Cuco Martina, Darryl Lachman, Leandro Bacuna, Jarchinio Antonia, Gillian Justiana, Elson Hooi en Rangelo Janga in de basis en Gino van Kessel en Felitciano Zschusschen als invallers kon Curaçao geen potten breken in haar eerste groepsduel op de Gold Cup. In de eerste helft hield de ploeg van bondscoach Remko Bicentini nog aardig stand, maar in de tweede helft ging het door goals van Romario Williams en Darren Mattocks mis.

Curaçao staat nu gezamenlijk met El Salvador op de laatste plaats, met nul punten uit één duel. Bicentini en de zijnen maken zich nu op voor een ontmoeting met El Salvador. Deze wedstrijd is zeer belangrijk, omdat de eerste nummers twee rechtstreeks doorgaan naar de volgende ronde en de nummer drie nog een play-off kan spelen. In andere woorden: verliest Curuçao van El Salvador, dan wordt plaatsing voor de volgende ronde zeer moeilijk, omdat het dan zal moeten winnen van Mexico. Met een zege op El Salvador zal de ploeg met het hoge Eredivisie-gehalte echter zeer goede zaken doen.

Mexico trapte af met een 3-1 zege op El Salvador, maar is niet op volle oorlogssterkte afgereisd naar de veertiende editie van de Gold Cup. Het voetbalkampioenschap van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben wordt ditmaal in de Verenigde Staten georganiseerd. Curacao debuteert op het toernooi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen