Roda gelooft in Korotaev: "Ontvangen hem met open armen"

11 juli 2017, 16:36

Roda JC gelooft in de onschuld Aleksei Korotaev. De investeerder zit in de cel, omdat hij verdacht wordt voor het uitschrijven van een ongedekte cheque. Wanneer hij vrij komt, zullen de Limburgers hem met open armen ontvangen. Daarnaast bekijkt de club de mogelijkheid om tot een schikking te komen met technisch directeur Ton Caanen, die het afgelopen seizoen op non-actief werd gezet. Met Nicolas Anelka zit Roda eveneens om tafel.

"Je kunt het naïef noemen, maar ik denk nog steeds dat de kans erg groot is dat Aleksei onschuldig is", zegt directeur Wim Collard op de website van Roda. "De geluiden die ons bereiken is dat de andere partij hem een loer heeft gedraaid. Als Aleksei iets te verbergen heeft, was hij niet in Roda JC gestapt."

Collard vervolgt: "Maar als Aleksei onschuldig blijkt te zijn, zullen we hem weer met open armen ontvangen. Bij zijn komst zei hij al dat hij niet zou wijken na degradatie, dat zijn plannen dan slechts een jaar langer zouden duren. De huidige situatie is misschien vergelijkbaar. Het proces wordt niet gestopt, hooguit vertraagd."

Caanen

Formeel staat Caanen nog onder contract bij Roda. De Limburgers willen tot een schikking komen. Zijn falende spelersbeleid was de oorzaak van zijn vertrek. "Waarbij de druppel was dat hij tegen de zin van Nick Janssen (commercieel directeur, red.) en mij op reis ging naar Columbia om partnerclubs te zoeken. Terwijl híer de club in brand stond. We vinden dat een TD, zeker in precaire tijden, hier moet zijn. Daar komt bij dat Ton bepaald geen last heeft van een gebrek aan profileringsdrang. Ook dat leidde regelmatig tot irritaties."

Anelka

Verder praat Roda met Anelka en zijn manager over een rol bij de club. "De komende tijd zal daar meer duidelijkheid over komen. Duidelijk is in ieder geval dat Nicolas veel relaties heeft in het buitenland, daar kan Roda JC wellicht profijt van hebben. Overigens staat dat los van het eventueel vrijkomen van Aleksei Korotaev."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen