Veldwijk voor drie jaar naar Groningen: "Selectie in orde"

12 juli 2017, 15:57

Lars Veldwijk is woensdagmiddag officieel gepresenteerd bij FC Groningen. De 25-jarige spits komt over van KV Kortrijk, dat hem afgelopen half jaar verhuurde aan Aalesunds FK, en tekent voor drie seizoenen in het Noordlease Stadion. Na de komst van de goaltjesdief lijkt Groningen vooralsnog even klaar te zijn met het halen van versterkingen.

Via FC Volendam, FC Utrecht, FC Dordrecht, Excelsior, Nottingham Forest, PEC Zwolle, Kortrijk en Aalesunds komt Veldwijk dus in Groningen terecht. De spits kwam tot dusver tot 168 officiële optredens en 75 doelpunten in het betaalde voetbal. Groningen vangt met de komst van Veldwijk het vertrek van Alexander Sørloth en Bryan Linssen op. Coach Ernest Faber en de nieuwe technisch manager Ron Jans reisden af naar Noorwegen om de gesprekken met Veldwijk te openen. Veldwijk speelt nog één wedstrijd voor Aalesunds en verkast dan definitief naar Groningen.

"Lars Veldwijk is een spits waarvan wij verwachten dat hij goed in onze speelwijze kan spelen als diepste man", zegt technisch manager Peter Jeltema op de clubwebsite over de aanwinst. "Het is een speler met gevoel voor het positie kiezen voor de goal en met scorend vermogen. Hij is doelgericht, maar ook in staat zijn medespelers te laten scoren. En dat is ook terug te vinden in zijn statistieken. Lars heeft laten zien uit de voeten te kunnen in diverse speelwijzen. Binnen de selectie hebben we daarmee in aanvallend opzicht nu meerdere mogelijkheden. We zijn zeer tevreden met zijn komst en hebben hiermee de selectie op dit moment op orde. Wij zullen uiteraard alert blijven op wat er mogelijk nog gaat gebeuren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen