Keizer: "Nice was de sterkste ploeg die we konden loten"

14 juli 2017, 16:32

Volgens Marcel Keizer heeft Ajax met OGC Nice de sterkst mogelijke tegenstander geloot in de voorronde van de Champions League. Maar de loting van vrijdag was van ondergeschikt belang. Iedereen zit met de gedachten bij Abdelhak Nouri.

"Nice was de sterkste ploeg die we konden loten", reageert Keizer op de website van Ajax. "Tegelijkertijd denk ik: waar hebben we het eigenlijk over op dit moment. Maar ook het voetbal gaat verder. We gaan nu Nice analyseren en bekijken hoe we daar het beste tegen kunnen spelen."

Nice eindigde vorig seizoen als derde in Frankrijk. "Nice is een vrij sterke ploeg, zeker vorig seizoen hebben ze het goed gedaan", aldus aanvoerder Joël Veltman. "Iedereen kent Nice natuurlijk van Mario Balotelli, maar niet alleen door Balotelli zijn ze volgens mij derde geworden."

Ajax maakte donderdag bekend dat Nouri ernstige, en blijvende hersenschade heeft. Keizer: "We hebben heel slecht nieuws gehad, iedereen is nu natuurlijk erg emotioneel. We hebben vandaag toch gewoon getraind, de gedachten kunnen dan even verzet worden. De verwerking is nu belangrijk, iedereen doet dat op zijn eigen manier."

Veltman: "Ik heb er geen woorden voor. Je ziet ook grote verslagenheid binnen de groep en iedereen is erg verdrietig. Dat zoiets zo'n mooie jongen kan gebeuren is vreselijk. We moeten elkaar helpen en elkaar troosten, er voor elkaar zijn. De familie steun geven, dat is het enige wat we kunnen doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen