Wiegman blij na openingsduel: "Dan zet je gelijk de toon"

16 juli 2017, 22:08   Bijgewerkt: 16 juli 2017, 22:20

Het Nederlands vrouwenelftal is uitstekend begonnen aan het Europees kampioenschap in eigen land. Noorwegen werd door de ploeg van Sarina Wiegman met 1-0 aan de kant geschoven en dat stemde de bondscoach tot grote tevredenheid.

"We zien dit grote toernooi in eigen land als een kans om aan alle Nederlanders te laten zien hoe goed we zijn. En als je dan wint van een topland als Noorwegen, zet je gelijk de toon", vertelde ze na afloop tegenover De Telegraaf. "Dit is voor ons een grote stap. Maar we hebben nog niets."

"We hebben heel veel kansen gecreëerd, nu moeten we nog werken aan het afmaken daarvan", vervolgt Wiegman. "Het begint allemaal met hoe je als team staat, dat je het samen doet en veel strijd levert. Vervolgens wil je goed voetballen. Al die ingrediënten zaten in deze wedstrijd. Daar mogen we ontzettend trots op zijn."

Een van de voorgangers van Wiegman werd vooraf gehuldigd. Vera Pauw werd door de KNVB benoemd tot bondsridder vanwege haar verdiensten voor het vrouwenvoetbal. Pauw was tot 2004 tot 2010 de bondscoach en onder haar leiding schopten de Oranje Leeuwinnen het voor het eerst tot een EK-eindronde. In 2009 werd zelfs direct de halve finale bereikt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen