Gold Cup: Curaçao verlaat toernooi met nul punten

17 juli 2017, 08:16   Bijgewerkt: 17 juli 2017, 14:08

Curaçao verlaat de Gold Cup met nul punten. De ploeg met een hoog Eredivisie-gehalte verloor zondagnacht (Nederlandse) tijd ook het derde groepsduel op het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika. Favoriet Mexico, dat overigens niet met de sterkste spelers meedoet, was met 2-0 te sterk.

Voor Curaçao, met onder meer Eloy Room (Vitesse), Daryl Lachman (Willem II) en Leandro Bacuna (Aston Villa) in de basis, begon het duel nog hoopvol met twee grote kansen voor voormalig Almere City-speler Gino van Kessel. Daarna nam Mexico het heft in handen. Halverwege de eerste helft opende Ángel Sepúlvede de score. Pas in de slotminuut van de wedstrijd verdubbelde Edson Álvarez de Mexicaanse voorsprong.

Jamaica – El Salvador

Dankzij de zege gaat Mexico als groepswinnaar naar de kwartfinale. Ook Jamaica en El Salvador plaatsten zich voor de knock-outfase. Door goals van Nelson Bonilla (El Salvador) en Darren Mattocks (Jamaica) eindigde het onderlinge duel onbeslist. Omdat de twee beste nummers drie ook naar de laatste acht gaan, verlengt El Salvador zijn verblijf. Jamaica eindigde als tweede in de groep.

Programma kwartfinales

Donderdag

Costa Rica – Panama

Verenigde Staten – El Salvador

Vrijdag

Jamaica – Canada

Mexico – Honduras

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen