Lukaku opent doelpuntenrekening bij Man United

18 juli 2017, 07:45

Manchester United heeft ook haar tweede wedstrijd van het seizoen in de nacht van maandag op dinsdag in een overwinning omgezet. De Engelse grootmacht was na de 5-2 zege op Los Angeles Galaxy in een oefenwedstrijd met 2-1 te sterk voor Real Salt Like. Miljoenenaankop Romelu Lukaku maakte zijn eerste treffer in het shirt van de Mancunians.

In het zeer aantrekkelijke Rio Tinto Stadium was Scott McTominay namens Man United al snel twee keer dicht bij een doelpunt, maar Luis Silva zette de thuisploeg verrassend op voorsprong. De Amerikaanse supporters gingen uit hun dak, maar zagen Henrikh Mkhitaryan al snel het evenwicht herstellen. De Armeen scoorde met links vanaf de rand van de zestien meter. Mkhitaryan legde daarna met een assist de basis voor de 2-1, die gemaakt werd door Lukaku. De spits, die voor 85 miljoen euro overkwam van Everton, maakte op koelbloedige wijze zijn eerste in dienst van Man United.

Daley Blind speelde de eerste helft mee bij Man United, maar werd na rust gewisseld. Dat gold overigens niet alleen voor hem, maar voor het hele basiselftal. Opvallend was dat Real Salt Lake dit al na 33 minuten deed. Opmerkelijk was ook dat Antonio Valencia na 68 minuten spelen een rode kaart kreeg na een wilde charge jegens Sebastian Saucedo.

Juan Mata en Matteo Darmian hielden een blessure over aan het duel in Utah, maar manager José Mourinho heeft laten weten dat de schade in beide gevallen meevalt. Dat is goed nieuws, omdat Man United komende donderdag in Houston tegen Manchester City speelt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!