Aubameyang doet oude club Milan de das om in oefenduel

18 juli 2017, 15:27

Omdat Pierre-Emerick Aubameyang wekelijks uitblinkt bij Borussia Dortmund, krabt men zich bij AC Milan regelmatig achter de oren. 'Waarom hebben we die jongen ooit laten gaan?', vragen de Milanezen zich af. Ook na vandaag zal dat niet veranderen, aangezien de Rossoneri dinsdag door toedoen van Aubameyang met 1-3 van de ploeg van coach Peter Bosz verloren in een oefenduel in China.

Dortmund en Milan zijn deze zomer twee van de vele topploegen die meedoen aan de International Champions Cup, een toernooi dat vriendschappelijk maar toch nog wel prestigieus is. De grootmachten ontmoetten elkaar in Guangzhou en er was duidelijk een ploeg de betere: Dortmund. Met spelers als Aubameyang en de zeer beweeglijke Christian Pusilic, Emre Mor en Ousmane Dembélé maakten Bosz en consorten de Italiaanse tegenstander het leven zuur.

Bosz begon met een beschamende 3-2 nederlaag tegen vierdeklasser Rot-Weiss Essen aan zijn Duitse avontuur, maar herpakte zich met een 2-3 overwinning op het Japanse Urawa Reds. Nu werd Milan in de eerste échte test met 1-3 verslagen. Na de openingsgoal van oud-Feyenoorder Nuri Sahin, maakte Aubameyang de twee andere doelpunten namens BVB. De aanvaller vertrok in december 2011 bij Milan, dat hem nooit echt een kans gaf, maar steeds verhuurde. Ondertussen had Carlos Bacca namens Milan voor de aansluiting gezorgd. Met twee assists en een afgedwongen pingel was supertalent Pusilic overigens ook goud waard voor Dortmund.

Milan is deze zomer flink gerenoveerd, maar verscheen alleen met Ricardo Rodriguez, Fabio Borini en Frank Kessié als aanwinsten in de basis. Hakan Calhanoglu en Mateo Musacchio kwamen wel als invallers binnen de lijnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen