EK voor vrouwen: titelfavoriet Frankrijk ontsnapt tegen IJsland

18 juli 2017, 23:28

De vrouwen van Frankrijk zijn in hun eerste duel op het EK door het oog van de naald gekropen. Vlak voor tijd ontdeed de titelfavoriet zich in Tilburg van IJsland: 1-0. De Fransen stuitten lang op een IJslandse muur. Een strafschop voorkwam puntenverlies.

Frankrijk wist zich in de eerste helft geen raad de handbalverdediging van IJsland, dat gokte op de counter. Na rust nam de druk steeds meer toe. Het dichtste bij een doelpunt was Wendie Renard met een kopbal op de lat. Op het moment dat IJsland voor een stunt leek te zorgen veroorzaakte Elín Metta Jensen vijf minuten voor tijd een strafschop.

Zij hield Française Amandine Henry vast. Detail: Jensen stond nog geen drie minuten op het veld. Eugénie Le Sommer, normaal smaakmaker bij Frankrijk, pakte het cadeautje uit. Dankzij de benauwde zege deelt Frankrijk de koppositie in groep C met Oostenrijk, dat won van Zwitserland (1-0).