Mourinho: "Klaar voor nog vijftien jaar bij Man United"

19 juli 2017, 08:02

Af en toe een opmerkelijke uitspraak doen, daar draait José Mourinho zijn hand niet voor om. Ditmaal ook niet, tijdens het trainingskamp van Manchester United in de Verenigde Staten. Na de oefenzeges op Los Angeles Galaxy en Real Salt Lake zegt de Portugese manager dat hij nog wel vijftien (!) jaar bij zijn Engelse werkgever wilk blijven.

Managers wisselen in de voetbalwereld doorgaans snel van baan, maar Mourinho vindt het een mooi doel om een soort Sir Alex Ferguson-tijdperk te realiseren op Old Trafford. Hoewel de Portugees stelt dat de clublegende niet te evenaren is, hoopt hij lang op zijn post te blijven bij de Mancunians. "Ik ben er klaar voor om nog vijftien jaar actief te blijven in het voetbal, kan ik wel zeggen. Bij Man United? Ja, waarom niet?", zegt Mourinho tegen ESPN.

Mourinho belandde met Man United buiten de top-vier in zijn eerste seizoen, maar won wel de Europa League en plaatste zich daarmee 'gewoon' voor de Champions League. De League Cup en het Community Shield werden ook in de wacht gesleept door de 54-jarige trainer. Hij beseft dat succes essentieel is om lang werkzaam te kunnen blijven in Manchester. "De druk is wel lastig bij een baan als deze, moet ik toegeven. Iedereen verlangt veel van alle managers en zegt dat je moet winnen. En dat terwijl de realiteit is dat er maar één manager kampioen kan worden. Dat wordt ieder jaar lastiger", weet Mourinho.

"Daarom probeer ik te laten zien dat mijn werk meer inhoudt dan alleen resultaten. Ik ben van waarde op terreinen die mensen niet meteen koppelen aan het werk van een manager. In mijn visie is mijn baan veel meer dan wat er op het veld te zien is en welke resultaten er geboekt worden in het weekend", aldus Mourinho, die Louis van Gaal opvolgde bij Manchester United. De Nederlander verving op zijn beurt David Moyes, die na 27 jaar Ferguson met een flinke erfenis te maken had.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen