Ajax verwerkt verder: "Familie Nouri helpt en sterkt ons"

19 juli 2017, 10:00

Ajax zit nog steeds in een verwerkingsproces, vanwege het heftige nieuws over Abdelhak Nouri dat afgelopen donderdag naar buiten kwam. Met het Champions League-tweeluik met OGC Nice in het vooruitzicht probeert Ajax echter ook weer de focus op het voetbal te krijgen. De kracht van de familie Nouri helpt de Amsterdammers hier flink bij, geeft coach Marcel Keizer aan na het oefenverlies tegen Olympique Lyon (2-0).

Na het oefenverlies tegen Olympique Lyon gaat Keizer voor de camera van Ajax TV in op het proces waar Ajax nog in zit. "De verwerking gaat nog steeds door", zegt de trainer. "Het is pas vier of vijf dagen geleden dat we het slechte nieuws gehoord hebben. Dat blijft moeilijk, maar je weet wel dat je weer moet voetballen en trainen. Daar hebben we met deze oefentrip weer een stapje in gemaakt. Heel veel jongens hebben negentig minuten gespeeld in deze twee oefenwedstrijden. Dan maak je weer stappen."

Toch zijn de gedachten continu bij Nouri, stelt Keizer. "Het is een zware tegenslag en dat leeft nog steeds in de groep. Daar moeten we ook mee zien om te gaan. De wedstrijden helpen wel voor de verwerking, maar de grootste hulp komt van de familie van Appie. De jongens zijn erheen geweest, wij met de staf ook. Die familie is zó sterk. Ze hebben hun geloof en zijn er ook voor onze selectie. Dat helpt en sterkt ons ook weer", aldus Keizer.

Lasse Schöne vertelt ook dat de wedstrijden helpen in het verwerkingsproces en voegt toe dat de spelers onderling ook veel aan elkaar hebben. "Het verdriet is nog steeds aanwezig, en veel ook. Maar we moeten verder, er staan belangrijke wedstrijden voor de deur. Het is goed om weer negentig minuten in de benen te hebben. Zodra je het veld in stapt kan je de situatie even loslaten, maar het is duidelijk dat het wel weer speelt als je eruit stapt. Maar we hebben veel steun aan elkaar. Dat is belangrijk in deze tijd. Het is ook wel weer lekker om de lijnen binnen te gaan. Dan laat je het even los en kan je er daarna weer aan denken", zegt Schöne.

De Deense middenvelder vond Ajax niet echt goed spelen tegen Lyon. "We kwamen niet echt tot kansen, het liep niet zoals gehoopt. Maar we hebben weer negentig minuten gespeeld en zijn weer een stap dichter bij volgende week woensdag", aldus Schöne. Zo ziet Keizer het ook. "We moeten iets vaster aan de bal worden", vindt de coach vooral. "Tegen Lyon was dat de tweede helft al wel het geval, maar we stonden toen wel drie of vier counters toe door onze slordigheid. Verdedigend moeten de puntjes ook nog op de i. We hebben er nog een week voor om klaar te zijn voor Nice. De ontwikkeling van het team gaat echter ook nog verder na die wedstrijden."

Ajax reist op deze woensdag terug naar Nederland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen