AC Milan maakt nieuwe status waar en kleineert Bayern

22 juli 2017, 13:38   Bijgewerkt: 22 juli 2017, 13:45

Door het geweld op de transfermarkt zijn de verwachtingen rondom AC Milan hooggespannen voor het nieuwe Serie A-seizoen. De ploeg van Vincenzo Montella heeft de nieuwe status zaterdagmiddag gestalte gegeven, door te imponeren tegen Bayern München. De Duitse topclub werd in China op een 4-0 nederlaag getrakteerd.

Bij AC Milan maakte niet één speler de negentig minuten vol tegen Bayern, waardoor goed duidelijk werd hoe breed de selectie nu is. In de tweede helft kwamen grote namen als Leonardo Bonucci, Lucas Biglia en André Silva in het veld, maar toen hadden de Milanezen al een 3-0 voorsprong te pakken. De van Atalanta Bergamo overgekomen Franck Kessié schoof na veertien minuten de 1-0 binnen, daarna was talent Patrick Cutrone tweemaal trefzeker. Zijn tweede treffer, die in de 43ste minuut de 3-0 betekende, was van om te watertanden. De negentienjarige spits tikte simpel binnen na een fraaie aanval over veel schijven.

In de tweede helft droogde de doelpuntenput enigszins op, al deed Hakan Calhanoglu nog wel een duit in het zakje. De aanvallende middenvelder bepaalde in de 85ste minuut de eindstand op 4-0 voor Milan, dat ondanks de ruime zege veel minder balbezit had dan Bayern. Voor de Duitsers is de zeperd de tweede nederlaag in één week tegen een collega-topclub. Midweeks werd er ook al verloren van Arsenal, al gebeurde dit na strafschoppen.