Lahm verkozen tot Voetballer van het Jaar in Duitsland

23 juli 2017, 14:31

Philipp Lahm is al een paar maanden geen profvoetballer meer, maar heeft nog wel een mooie onderscheiding in de wacht gesleept. De 33-jarige rechtsachter is verkozen tot Voetballer van het Jaar in Duitsland..

Lahm werd zaterdagavond nog in het zonnetje gezet op een gala in München, waar hij de 'Bayerischen Sportpreis' veroverde, en heeft nu opnieuw een prijs gewonnen. Het is de eerste keer dat Lahm uitgeroepen is tot Voetballer van het Jaar in Duitsland.

De verkiezing wordt georganiseerd door de Duitse sportkrant Kicker. De stemmen worden uitgebracht door leden van de Duitse sportjournalistenbond. Lahm bleef met 242 de concurrentie een eindje voor. Toni Kroos (Real Madrid, 192 stemmen) en Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund, 120 stemmen) eindigden respectievelijk als tweede en derde.

"Dit is een geweldige eer", zegt Lahm, die in zijn carrière acht keer kampioen werd met Bayern, zes keer de DFB Pokal won en ook wereldkampioen werd met Duitsland. Lahm is de opvolger van Jérôme Boateng, die in 2016 met de prijs aan de haal ging. Arjen Robben won de award in 2010.

Lees hier onze special over Lahm (en Xabi Alonso)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen