Braziliaanse middenvelder Edmilson mist WK

31 mei 2006, 18:55

Brazilië heeft zijn eerste grote tegenslag op weg naar prolongatie van de wereldtitel moeten slikken. Middenvelder Edmilson (FC Barcelona) heeft tijdens het oefenduel tegen FC Luzern een knieblessure opgelopen en zal nog deze week terug naar zijn vaderland vliegen. De Braziliaanse bondscoach Pareira heeft Mineiro, een speler van wereldkampioen São Paulo, opgeroepen als vervanger.

Voor Edmilson is de blessure een persoonlijk drama. De Braziliaan miste al een groot deel van het seizoen 2004/ 2005 door een zware knieblessure en momenteel speelt diezelfde knie hem opnieuw parten. Een uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis moet deze week uitwijzen hoe lang hij ditmaal uit de roulatie zal zijn. 

Als een verrassing kwam de blessure overigens niet. Edmilson zei eerder deze week al dat hij last van zijn knie had en tijdens zijn invalbeurt tegen Luzern ging het goed fout. Hij kwam ruim twintig minuten voor tijd in het veld, maar bij zijn eerste de beste actie ging hij door zijn knie. Verwacht wordt dat zijn meniscus ingescheurd is.

Overigens is Edmilson geen vaste basisspeler bij Brazilië. De verdedigende middenvelder geldt vooral als stand-in voor aanvoerder Emerson. Diezelfde Emerson weet hoe Edmilson zich momenteel voelt, want hij moest op de vooravond van het WK van 2002 geblesseerd afhaken. De aanvoerder moest destijds vanaf de tribune toezien hoe zijn land met de wereldtitel aan de haal ging.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen