Bedragen voor niet-wereldspelers baren Mourinho zorgen

26 juli 2017, 08:05

José Mourinho heeft met Manchester United dikke investeringen in de selectie gedaan, maar de Portugese manager heeft tegelijkertijd zijn zorgen uitgesproken over de gang van zaken op de transfermarkt. De 54-jarige tacticus vindt het een zorgwekkende ontwikkeling dat clubs 'zomaar' met tientallen miljoenen smijten.

Mourinho nam in de zomer van 2016 het stokje van Louis van Gaal over bij Manchester United en legde toen onder meer 105 miljoen euro en 85 miljoen neer voor respectievelijk Paul Pogba en Romelu Lukaku. Dat vindt de Portugees echter spelers van wereldklasse, waardoor de bedragen volgens hem nog wel te rechtvaardigen zijn. Mourinho is echter van mening dat clubs ook monsterbedragen betalen voor spelers die niet van wereldniveau zijn.

"In mijn ogen ligt het probleem niet bij de hoogte van de bedragen voor deze topspelers. Wat er betaald wordt voor Pogba, of bijvoorbeeld het gekke bedrag dat misschien voor Neymar neergelegd gaat worden", zegt Mourinho tegen diverse media. "Ik denk dat het probleem ligt bij de spelers van een andere categorie. Transfers als Pogba, die gebeuren maar één of twee keer in een transferwindow. Bij de categorie daaronder heb je wel honderd transfers. Dat is gevaarlijk voor de markt", aldus Mourinho.

"Sommige clubs zouden vanwege de hoogte van de bedragen niet meegaan in de kooplustigheid, maar moeten dat op een gegeven moment wel omdat de andere clubs dat ook doen. Er wordt zomaar met dertig, veertig of vijftig miljoen pond gesmeten", stelt Mourinho. Met Man United trok hij deze zomer al flink de portemonnee, iets wat Manchester City, Everton, Arsenal en Chelsea ook al deden. Tottenham Hotspur echter niet. "Ik denk dat zij tot dusver nul pond hebben uitgegeven, hè? Dat is geweldig. Ze behouden iedereen die ze willen behouden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen