AZ boekt na goede tweede helft ruime zege op Málaga

26 juli 2017, 21:04

AZ heeft de oefenwedstrijd tegen Málaga omgezet in een ruime overwinning. In het eigen AFAS Stadion werden de nummer elf van afgelopen seizoen in de Primera División met 3-0 verslagen. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

AZ begon sterk aan de eerste helft en kreeg via onder anderen Alireza Jahanbakhsh en Stijn Wuytens enkele goede kansen. Ook Málaga had mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar Marco Bizot wist met goed ingrijpen een voorsprong voor de Spanjaarden te voorkomen.

Na iets meer dan een uur tekende Thomas Ouwejan voor de openingstreffer. Kort daarna kreeg AZ een prima kans om de score te verdubbelen via Calvin Stengs. Maar zijn vrije trap eindigde tegen de lat. De tweede treffer voor de Alkmaarders kwam er even later toch. Op aangeven van Mats Seuntjens maakte Joris van Overeem de 2-0. Met nog drie minuten te gaan, maakte Seuntjens zelf de derde.