FIFPro helpt spelers bij achterstallige betalingen in China

27 juli 2017, 09:44

Het gaat de laatste tijd veel over de gevolgen van de kooplustigheid van de Chinese clubs, die veel schulden zouden hebben door het smijten met geld. De Chinese overheid heeft maatregelen getroffen om hier wat aan te veranderen, maar ondertussen biedt de internationale spelersvakbond FIFPro ook een helpende hand voor spelers die last hebben van financiële perikelen.

De FIFPro laat in een officiële verklaring weten dat het bereid is om spelers in China te helpen, omdat hier geen lokale spelersvakbond aanwezig is. Dat geldt ook voor andere landen. Hiermee speelt de FIFPro in op het feit dat diverse media deze week meldden dat ze kampen met schuldig en achterstallige betalingen.

De Aziatische voetbalfederatie (AFC) gaf Chinese clubs onlangs al een waarschuwing. Het gaf de opdracht om ervoor te zorgen dat alle schulden uiterlijk op 31 augustus kwijtgescholden zullen zijn. Anders kunnen clubs uitgesloten worden voor officiële toernooien, zo waarschuwde de AFC. Dat moedigt de FIFPro, dat zich hard maakt voor spelers die geplaagd worden door achterstallige schulden, aan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen