Mourinho blij met nederlaag: "Belangrijk om te verliezen"

27 juli 2017, 13:06

José Mourinho ging woensdagnacht met Manchester United met 1-0 ten onder tegen FC Barcelona, maar is alleen maar blij met dit resultaat. In de optiek van de Portugese manager, die na de nederlaag tegen Barça overigens bijzonder lovend is over Paul Pogba, is het goed om de smaak van een nederlaag te proeven in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

"Het is zeer belangrijk om een wedstrijd te verliezen in de oefencampagne", zegt Mourinho tegen het officiële clubkanaal van Man United. "Natuurlijk hou je er niet van om te verliezen, maar het is wel belangrijk. Het zou slecht zijn om de Verenigde Staten te verlaten zonder nederlaag, terwijl je tegen ploegen Real Madrid, FC Barcelona en Manchester City speelt. Als je alleen maar gewonnen had, dat was niet goed geweest", aldus Mourinho, die met zijn ploeg met 2-0 van Man City won en Real Madrid na een gelijkspel en pingels versloeg.

Pogba

De Portugees steekt verder de loftrompet over Paul Pogba, die zich volgens Mourinho met de beste spelers ter wereld kan meten. "Van spelers als Messi, Neymar, Suárez, Iniesta, Ronaldo, Bale, Modric en Kroos zijn er maar één. Sommige spelers zijn nou eenmaal speciaal. Daar kan je, zelfs als manager van de tegenstander, alleen maar van genieten. Tegen Barcelona heeft Paul Pogba dat niveau ook laten zien. Hij hoort thuis in dat rijtje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen