Boëtius ambitieus: "Kan weer in Nederlands elftal komen"

27 juli 2017, 14:43

De eerste weken van Jean-Paul Boëtius sinds zijn terugkeer bij Feyenoord zitten erop. De vleugelaanvaller vertelt via de officiële clubkanalen van de Rotterdammers dat hij de afgelopen jaren, bij FC Basel en KRC Genk, een soort van heimwee naar zijn oude club voelde. Nu hij terug is, hoopt hij weer volledig tot bloei te komen. Hij denkt zelfs weer Oranje te kunnen halen.

"Ik heb de afgelopen jaren altijd een soort van heimweegevoel gehad bij Feyenoord, maar ik denk dat zoiets voor bijna elke speler geldt die hier heeft gespeeld", zegt Boëtius over zijn periodes in Zwitserland en België. "Het heeft ook altijd in mijn hoofd gezeten dat ik aan het einde van mijn carrière wilde terugkeren bij Feyenoord om uit de helikopter te stappen. Nu kwam de kans voorbij om veel eerder al terug te keren en die helikopter af te vinken van mijn bucketlist. Belangrijker nog is dat ik denk dat ik bij Feyenoord een heel mooi proces kan meemaken."

Het moge duidelijk zijn dat Boëtius met veel ambities teruggekomen is in Rotterdam-Zuid. "Ik heb vorig seizoen de beelden gezien van het kampioenschap, dat was zó groot", aldus de linksbuiten. "Als je ziet waar de club nu staat, heb ik echt het gevoel dat we er dit seizoen gewoon weer voor moeten gaan", stelt Boëtius. "Ik hoop echt dat ik een keer een kampioenschap mag meemaken, maar we moeten het als team laten zien. Dat geldt ook voor mezelf. Ik ben ambitieus, wil aantonen wat ik kan. Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om op den duur weer in het Nederlands elftal te komen, dat is absoluut ook een doel van mij." Boëtius speelde tot dusver 1 interland voor Oranje, in maart 2014 tegen Frankrijk (2-0 verlies).

"Er zit een nieuwe generatie aan te komen, dat zijn mijn leeftijdsgenoten, jongens met wie ik altijd in de jeugdelftallen heb gespeeld. Ik weet dat ik het in me heb, dus waarom zou ik daar niet voor gaan?", vraagt Boëtius zich hardop af. Bij Basel maakte hij in anderhalf seizoen zeven goals in 23 optredens, bij Genk was hij vijf keer trefzeker in 23 duels.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen