Utrecht-fans krijgen gebiedsverbod voor Europees duel

27 juli 2017, 18:47

Voor het Europa League-duel tussen FC Utrecht en Lech Poznan van donderdagavond hebben 34 supporters van de thuisploeg een gebiedsverbod gekregen. Dat betekent dat zij het centrum van Utrecht niet in mogen, en zich ook niet mogen vertonen bij de Galgenwaard.

Een deel van de aanhang van Utrecht wilde woensdagavond een confrontatie uitlokken met Poolse fans, waarvan er zo'n duizend op de been zijn. Hierbij werd glas- en vuurwerk gebruikt. Twee arrestanten houdt de politie nog vast. Zij worden verdacht van opruiing en verboden wapenbezit, weet de NOS

Om erger te voorkomen is in de Domstad voor de Poznan-aanhang een fanzone achter de Jaarbeurs ingericht. In het centrum van Utrecht is veel politie op de been. "Er zijn een hoop supporters in de stad, dat proberen we in goede banen te leiden", laat een politiewoordvoerder weten aan de bovengenoemde omroep. Op last van de politie reden er door de binnenstad even geen bussen. Een groep Polen had zich op de Neude laten zien, maar is weer teruggebracht naar het fangedeelte.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen