Miedema over kritiek Koster: "Niet veel voetbalverstand"

28 juli 2017, 17:29

Met 41 doelpunten in 54 interlands is de balans van Vivianne Miedema als Oranje Leeuwin uitstekend, maar op dit EK in eigen land wist ze nog niet te scoren. Voormalig international Daphne Koster opperde onlangs bij de NOS dat het wellicht tijd wordt om een andere speelster in de spits bij Nederland te zetten, woorden waar Miedema het absoluut niet mee eens is.

"Dan heeft Koster zeker niet zoveel voetbalverstand. Van haar zou je dat wel verwachten. Als je er een andere speelster neerzet, krijgen Lieke (Martens, red.) en Sjaan (Shanice van de Sanden, red.) minder ruimte. Dan verlies je het effect dat we nu hebben op de tegenstander", legt Miedema uit tegenover NRC Handelsblad.

Van de Sanden en Martens krijgen beduidend meer ruimte dan Miedema zelf, stelt laatstgenoemde. "Tegenstanders zetten me helemaal vast met drie of vier man. De Noren, de Denen, de Belgen. Superfrustrerend. Terwijl Sjaan en Lieke vrolijk over het veld rennen. Zijn ze hun mannetje voorbij, dan staat er niemand meer. Ik kan geen kant op, zat al na de eerste helft met de Belgen bont en blauw in de kleedkamer", baalt de 21-jarige aanvalster van Arsenal. "Van de buitenkant kan er wel iemand een voorzet geven, maar dan sta ik daar in mijn eentje tussen drie man. Zie die bal dan maar op mijn hoofd te leggen."

"Ik heb gewoon een ondankbare job in deze wedstrijden. Vooral als ik zie dat anderen wel vrijheid hebben. Kritiek, ach. Ik denk dat mijn cijfers genoeg zeggen en ondanks dat ik niet scoor voetbal ik prima", vervolgt de speelster uit Hoogeveen. Ze blijft kalm. "Sjaan en Lieke hebben hun momentje gehad, maar dat van mij komt vast nog wel. Ik maak me er geen zorgen over. Laat anderen maar zeiken. Ik voel me goed."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen