Martens: "Aan ons om oranjegekte door te zetten"

28 juli 2017, 19:03

Het doet Lieke Martens goed om te zien hoe het vrouwenvoetbal leeft in Nederland, nu de Oranje Leeuwinnen bezig zijn met het EK in eigen land. De honger van de Leeuwinnen is echter nog niet gestild. Zaterdag strijden ze in Doetinchem met Zweden om een plek in de halve finale.

"Het is hartstikke leuk dat zoveel mensen enthousiast zijn over het vrouwenvoetbal, het is nu aan ons om dat door te zetten", sprak Martens vrijdag op de persconferentie. "We zijn nog niet tevreden met wat we hebben gepresteerd. Natuurlijk hebben we veel losgemaakt, maar we willen meer. Dat kan morgen, dan staat er weer een mooie wedstrijd op het programma. Hopelijk wordt de oranjegekte alleen maar groter."

In de media wordt Martens naar voren geschoven als sterspeelster van de selectie, maar ze blijft bescheiden. "Ik zie het als een teamprestatie. De ene keer is het die speelster, dan weer die en in het laatste duel was ik het. Dat is fijn voor mezelf en ik hoop het door te zetten, maar het gaat om het team. Dat is het belangrijkste", stelde ze.

Zweden was vorig jaar runner-up op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Scandinavische vrouwen verloren in de finale van Duitsland. Martens: "Zweden is altijd goed op toernooien, dat hebben we ook op de Olympische Spelen gezien. Maar we hebben morgen een kans en hopelijk pakken we die. Zweden heeft zeker goede speelsters, maar we kijken vooral naar onszelf. We hopen ons niveau te halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen