Younes blij met Löw: "Hij heeft een grote rol gespeeld"

28 juli 2017, 22:13

Amin Younes is lovend over Duitsland-bondscoach Joachim Löw. De 23-jarige aanvaller van Ajax behoorde eerder deze zomer tot de selectie van de regerend wereldkampioen die in Rusland de Confederations Cup won. De Duitsers deden met een jonge ploeg mee aan het evenement, een aantal vaste waarden kreeg rust van Löw.

"Löw heeft een grote rol gespeeld", zegt Younes op de FIFA-website over de winst van de Confederations Cup. "Hij heeft ons laten zien dat elke speler belangrijk voor het elftal is, of ze nou eerste keus zijn of niet. Hij heeft ons gevraagd het maximale te geven. Hij legde de nadruk op het feit dat, ondanks dat we jong zijn, veel van ons al grote wedstrijden hebben gespeeld." Zo speelde Younes afgelopen seizoen met Ajax de finale van de Europa League. "Hij vroeg ons elke dag om respect te hebben voor de andere teams, maar geen angst."

Duitsland won de Confederations Cup door in de finale af te rekenen met Chili. Younes is dolgelukkig met de prijs. "Het was geweldig. Als je me een jaar geleden had verteld dat ik deze prijs zou winnen, had ik je voor gek verklaard. Voor mijn familie was het ook iets groots, want dit is het eerste grote toernooi dat ik heb gewonnen met de nationale ploeg. Dat maakte het heel speciaal", besluit Younes.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen