Kongolo is blij: "Eer om met dat soort gasten te spelen"

29 juli 2017, 09:13

Met een transfer naar AS Monaco zette Terence Kongolo onlangs een grote stap in zijn loopbaan, door aan de slag te gaan in de Europese top. De verdediger, overgekomen van Feyenoord, vermaakt zich vooralsnog uitstekend bij de Monegaskische club en is zeer te spreken over de selectie.

Zaterdagavond speelt Monaco het duel om de Franse Super Cup met Paris Saint-Germain. Kongolo start dan waarschijnlijk als linksback of centrale verdediger. "Ik kan op beide posities spelen, dat is een voordeel", legt hij uit aan De Telegraaf. "Monaco heeft ontzettend veel talenten. Er spelen veel jongens met een grote toekomst voor zich. Het is een eer om met dat soort gasten te spelen. Een geweldige ervaring ook. Ik wil me blijven ontwikkelen als voetballer. Sterker worden, en slimmer. Voor mij is het goed geweest om naar Monaco te gaan", stelt hij.

De Nederlander hoopt, naast het winnen van de Super Cup zaterdag, meerdere prijzen in beslag te nemen met de club. "Daar gaat het om. Dan is mijn seizoen geslaagd. En als we ons met Oranje plaatsen voor het WK. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen