Eén wijziging bij Oranje: Van Lunteren terug in basis

29 juli 2017, 16:40   Bijgewerkt: 29 juli 2017, 17:06

Het vrouwenelftal van Nederland vecht op deze zaterdag met Zweden om een ticket voor de halve finale van het EK in eigen land. De Oranje Leeuwinnen treden in de kwartfinale in Doetinchem aan met één wijziging in de basisopstelling. Desiree van Lunteren, die tegen België (2-1 winst) nog ziekjes was, begint weer.

De basisplaats van Van Lunteren gaat ten koste van Liza van der Most, die tegen België nog mocht beginnen. Mandy van der Berg moet wederom genoegen nemen met een rol als reserve, omdat Stefanie van der Gragt opnieuw met Anouk Dekker het centrum van de defensie vormt. Kika van Es is weer de linksachter. Het middenveld en de aanval van Oranje zijn dus onveranderd gebleven. Veel ogen zijn gericht op Vivianne Miedema, die nog altijd zonder doelpunt is na zeven wedstrijden op een eindtoernooi.

Zweden is tot dusver de lastigste horde voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman. De Scandinaviërs wisten bijvoorbeeld de grote favoriet Duitsland op een gelijkspel te houden in de poulefase, waarin ze wel achter de Duitsers als tweede eindigden. De absolute ster in de EK-selectie van Zweden is Lotta Schelin (33). Lees hier meer over de Zweedse ploeg.

Opstellingen

Nederland: Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Van der Gragt, Van Es; Groenen, Van de Donk, Spitse; Van de Sanden, Miedema, Martens.

Zweden: Lindahl; Samuelsson, Fischer, Sembrant, Andersson; Schelin, Dahlvkist, Seger, Asllani; Blackstenius, Rolfö.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen