EK-sensatie: Denemarken kegelt Duitsland uit toernooi

30 juli 2017, 13:56   Bijgewerkt: 30 juli 2017, 14:18

Sensatie op het EK-vrouwen in Nederland: Denemarken stuntte zondag in de kwartfinale door titelverdediger en topfavoriet Duitsland uit te schakelen. De Deense vrouwen wonnen op het Kasteel in Rotterdam met 2-1 van hun zuiderburen. Theresa Nielsen maakte zeven minuten voor tijd het verschil.

Denemarken en Duitsland zouden elkaar eigenlijk zaterdagavond al treffen, maar vanwege zware regenval in Rotterdam werd het duel uitgesteld tot zondagmiddag. De Duitsers, de winnaressen van de laatste zes EK's, schoten sterk uit de startblokken. Ze kwamen al in de derde minuut op 1-0, wat vooral het gevolg was van een enorme fout van de Deense keepster Stina Lykka-Petersen.

De doelvrouw verkeek zich op een inzet van Isabel Kerschowski. De speelster van Wolfsburg sneed vanaf de linkerflank naar binnen, haalde uit van net buiten het strafschopgebied en zag haar inzet in het doel vliegen omdat Lykka-Petersen volledig mistastte. In de tweede helft zorgden de Deense vrouwen echter voor een enorme stunt.

Nadia Nadim kopte vier minuten na de pauze de gelijkmaker in het doel, na een voorzet van Stine Larsen vanaf rechts. Laatstgenoemde leek voor haar eindpass het slachtoffer te zijn van een Duitse overtreding. De grensrechter vlagde hier ook voor, maar de scheidsrechter liet tot enige verrassing van Duitsland doorspelen. Het leidde tot de 1-1.

Eveneens met het hoofd zorgde Nielsen in de 83ste minuut voor de 1-2 eindstand. Zij knikte raak uit een voorzet van Frederikke Thøgersen. In de halve finale speelt Denemarken tegen Oostenrijk of Spanje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen