Matic voor drie jaar naar United: "Echte Mourinho-speler"

31 juli 2017, 17:11   Bijgewerkt: 31 juli 2017, 17:52

Het is officieel: Nemanja Matic verlaat Chelsea en gaat aan de slag bij Manchester United. Beide clubs maken maandagmiddag melding van de transfer van de 28-jarige Serviër, die in het afgelopen seizoen nog een belangrijk aandeel had in de landstitel van The Blues. Nu gaat hij echter zijn geluk beproeven bij United, dat hem voor drie seizoenen heeft vastgelegd. José Mourinho omschrijft de oud-speler van Vitesse als 'een echte Mourinho-speler'.

De Portugese coach heeft een verleden met de controleur, aangezien de oefenmeester hem in 2012 al van Benfica naar Chelsea haalde. Het contact tussen de trainer en de speler is altijd uitstekend geweest, waardoor Mourinho hem nu bij United heeft aangetrokken. Bovendien heeft de middenvelder op Old Trafford minder concurrentie. Bij Chelsea kreeg hij er vorige week in de persoon van Tiemoué Bakayoko een geduchte concurrent bij, waardoor zijn uitzicht op speeltijd vertroebelde.

Manchester United biedt dus uitkomst voor de international, die blij is met zijn overstap. "Ik kon een hereniging met Mourinho niet afwijzen", legt hij uit. "Ik heb genoten van mijn tijd bij Chelsea en ben iedereen bij die club dankbaar. Ik kan niet wachten om bij deze club aan de slag te gaan. Deze club is bezig aan iets moois en ik wil daar graag een rol in spelen."

Trainer Mourinho is eveneens blij met de hereniging. "Nemanja is een echte Man United-speler en een echte Mourinho-speler", zegt de Portugees. "Hij heeft alles wat wij zoeken in een speler: hij is loyaal, betrouwbaar en een echte teamspeler. Ik ben blij dat hij graag wilde komen, want dat maakte deze transfer gemakkelijker. Ik weet zeker dat onze fans en onze spelers Nemanja snel in de armen zullen sluiten."

De oud-speler van Vitesse heeft voor zogezegd voor drie seizoenen getekend, al heeft de club de optie om daar nog een jaar aan toe te voegen.

Bron foto: Twitter Manchester United

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen