Officieel: Navas keert na vier jaar terug bij Sevilla

1 augustus 2017, 13:53

Jesús Navas keert na vier jaar Manchester City terug bij Sevilla FC. De Spanjaard was transfervrij na zijn vertrek uit Engeland. In 2013 cashte Sevilla nog zo'n twintig miljoen euro voor Navas. De 31-jarige aanvaller heeft voor vier jaar getekend in Andalusië.

Navas debuteerde in 2003 als achttienjarige in het eerste elftal van Sevilla en speelde daar vervolgens 393 officiële wedstrijden in tien jaar tijd. De successen waren in die periode van 2003 tot 2013 groot, zo won Navas twee keer de UEFA Cup (tegenwoordig Europa League), de Europese Supercup en twee keer de Copa del Rey.

Op 27-jarige leeftijd verkaste Navas naar Manchester City. In vier seizoen kwam de Spanjaard tot 123 wedstrijden in de Premier League voor The Citizens. In 2014 won hij met die club de Premier League en de League Cup. In 2009 maakte Navas zijn debuut voor het Spaanse elftal. Daar speelde hij tot nu toe 35 interlands, waarin hij drie keer scoorde. In 2010 werd Navas met Spanje in Zuid-Afrika wereldkampioen. Nederland werd daar in de finale verslagen. In 2012 op het EK was het opnieuw raak voor Spanje en Navas.

Navas werd geboren in Los Palacios y Villafranca, een plaatsje dertig kilometer onder Sevilla. Hoewel Navas in 2003 debuteerde voor Sevilla, droeg hij in 2002 al het shirt van zijn favoriete club. Als zestienjarig talent maakte Navas voor het eerst zijn opwachting in het tweede elftal van Sevilla (Sevilla B).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen