PSV verliest zaak om crisistax: "Onevenredig zwaar getroffen"

1 augustus 2017, 21:15

PSV is in een rechtzaak tegenover de fiscus in het ongelijk gesteld. De Eindhovenaren vochten een uitspraak over de crisistax, want volgens hen zou de Belastingdienst de club veel te veel (ruim twee miljoen euro) in rekening hebben gebracht.

"PSV is en blijft van mening dat het op het moment van betalen - we hebben de crisistax namelijk destijds gewoon betaald - in 2012 onevenredig zwaar is getroffen door de crisisheffing", zegt woordvoerder Hanneke Jaanen tegenover Het Eindhovens Dagblad. "Dat het later bij PSV, mede door goede sportieve resultaten, financieel beter ging is natuurlijk achteraf mooi meegenomen. Op het moment van betaling zag de situatie er echter heel anders uit. Hoe dan ook, het Hof heeft hierover geoordeeld en dat hebben we te respecteren."

Er is vooralsnog niet besloten of PSV een verzoek tot cassatie bij de Hoge Raad gaat indienen. Voor ze dat doen wachten ze mogelijk nog even uitspraken in gelijke zaken bij de concurrentie af. "Waar mogelijk en gewenst zullen we gelijk optrekken met Ajax en Feyenoord, die met soortgelijke heffingen zijn geconfronteerd, en daarover rechtszaken voeren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen