Bayern stelt opnieuw teleur en gaat onderuit tegen Napoli

2 augustus 2017, 20:17

De voorbereiding van Bayern München verloopt nog niet echt vlot. Maar liefst vijf van de laatste zes oefenduels tegen grote Europese clubs werden verloren. Tegen Napoli ging de ploeg van Carlo Ancelotti met 0-2 onderuit in de troostfinale om de Audi Cup.

Ancelotti koos er in de troostfinale voor om een B-elftal op te stellen. Een dag eerder speelde Bayern namelijk nog tegen Liverpool (0-3 verlies). Napoli kwam in de eerste helft op voorsprong. Christian Früchtl slaagde er eerst nog in om een vrije trap te keren, maar de rebound was voor Kalidou Koulibaly: 0-1.

Kort na rust verdubbelde Napoli de voorsprong. Emanuele Giaccherini bepaalde de eindstand zo op 0-2. Dat betekende voor Bayern alweer de vijfde nederlaag tegen een grote Europese club. Eerder werd verloren van Liverpool, AC Milan, Internazionale en Arsenal (na strafschoppen). Alleen Chelsea werd in de voorbereiding verslagen.