Emotionele avond voor Ajax: "Mag geen excuus zijn"

3 augustus 2017, 12:03   Bijgewerkt: 3 augustus 2017, 14:27

Ajax slaagde er woensdag niet in om ten koste van OGC Nice naar de play-offs van de Champions League te gaan. Het werd 2-2 tegen de equipe uit de Côte d'Azur, na de eerdere 1-1 in Frankrijk. Het eerbetoon aan Abdelhak Nouri maakte het een emotionele avond, maar de Ajacieden zijn het erover eens dat dit geen excuus mag zijn voor het teleurstellende resultaat.

Sinds 8 juli, toen Nouri tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen getroffen werd door een hartstilstand, gaan de gedachten bij Ajax continu uit naar de middenvelder die met onherstelbaar hersenletsel kampt. Toch moeten de Amsterdammers de emoties opzij schuiven als er gevoetbald moet worden. Dat was woensdagavond niet eenvoudig: vlak voor het beginsignaal van scheidsrechter Andre Marriner werden er fraaie beelden van Nouri getoond, werd de middenvelder luid toegezongen en werd er een megadoek van Appie ontrold. Het zorgde voor emoties en kippenvel, maar een paar minuten later rolde de bal alweer. 

Emoties geen excuus

Aanvoerder Joël Veltman heeft dezelfde lezing. "Het mag geen reden zijn voor de slechte start", aldus de rechtsback. "Maar het doet zeker wel wat. Je moet een bepaalde focus vinden, de emotie omzetten in kracht. De ene speler heeft daar meer moeite mee dan de ander. Of het de reden is voor de stroeve start weet ik niet, maar het kan wel meespelen", stelt Veltman. Justin Kluivert denkt er hetzelfde over. "Misschien kwam het wel door de emoties, we speelden toch weer voor het eerst in de ArenA."

"Balen, maar Nouri geweldig gesteund"

Een poosje na het doelpunt van Van de Beek werd in de 34ste minuut met een luid applaus stilgestaan bij Nouri. Arbiter Marriner had de impact op de spelers door en stopte het spel even bij een inworp. "De scheidsrechter wilde eerst doorgaan, maar de spelers gaven aan dat ze wilden applaudisseren", aldus Van de Beek. "De scheidsrechter heeft het goed gedaan", vult Veltman aan.

Kop omhoog

Het slotwoord is voor Younes. "We wilden graag in de Champions Leauge spelen, maar dat is niet gelukt. Maar we kunnen er niets meer aan veranderen en moeten verder. We zijn nog een jonge ploeg, met veel potentie. We moeten ons weer oprichten, met de kop omhoog. We moeten elkaar weer een beetje vinden, bijvoorbeeld met het druk zetten. We gaan ervoor zorgen dat we elke dag beter worden en er het maximale uithalen."

Door: Koen Jans

[photo,107782,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen