Ontketend Oranje op overtuigende manier naar finale EK

3 augustus 2017, 22:50   Bijgewerkt: 3 augustus 2017, 22:58

Het besef zal later pas echt doordringen, maar door met 3-0 te winnen van Engeland staat het Nederlands elftal zondag in de finale van het EK. Vivianne Miedema zette Oranje donderdag in de eerste helft op 1-0 met een prachtige kopbal. Engeland drong aan en kreeg pas na de 2-0 grote kansen op de 2-1, maar ten onder. Zondag keert Nederland terug in Enschede, dan is Denemarken in de finale de tegenstander.

Miedema

Waar Engeland een gevaarlijke spits had met Taylor, heeft Nederland die met Vivianne Miedema. Na drie duels op het EK had ze nog steeds niet gescoord, maar de onverstoorbare Drentse lag niet wakker van de kritiek. Ze antwoordde een enkele keer door via de pers terug te slaan naar analist Daphne Koster, haar echte antwoord kwam pas tegen Zweden. Toen maakte ze de 2-0 en eindelijk was ze van de hatelijke nul af.

Grip

Het was niet dat het doelpunt in de lucht hing, maar Nederland had na tien minuten spelen wel de grip op het duel gekregen en duwde Engeland naar achteren. Dat spelbeeld veranderde na de 1-0, de ploeg van Mark Sampson zette een tandje bij en kwam tot een heel gevaarlijke kans. Jade Moore kopte in na een corner, Sherida Spitse haalde haar inzet via de paal van de lijn.

Met de 1-0 voorsprong werd de pauze gehaald, daarna kon natuurlijk een flinke Engelse storm worden verwacht. Tot echt grote kansen kwam Engeland echter niet. Taylor bracht haarzelf pas in minuut 84 in stelling. Ze speelde invaller Kelly Zeeman uit en schoot, alleen niet met dezelfde precisie als eerder dit toernooi. Haar knal was recht op Van Veenendaal af, Zeeman ruimde vervolgens op.

Van de Donk

Naarmate de tijd wegtikte, ebde het geloof bij Engeland weg. De tribunes leefden op, het publiek voelde dat Nederland het ging halen. De enthousiaste fans gingen helemaal uit hun dak toen het ook nog 3-0 werd. Martens, die een moeilijke wedstrijd had, haalde uit en via het been van een Engelse verdediger verdween de bal tegen het net: 3-0. Meteen floot de scheidsrechter af en was het officieel. Zondag keert Oranje terug in Enschede, op jacht naar die hoofdprijs. Op jacht naar goud.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen