Oranje-speelsters begrijpen gefrustreerde Engelsen wel

4 augustus 2017, 07:00

Een vaak gehoorde uitspraak tijdens het EK voor vrouwen in Nederland was dat het er allemaal zo sportief aan toeging. Enthousiasme en sportiviteit waren troef op het toernooi. Donderdagavond was dat toch even anders, toen de halve finale tussen Oranje en Engeland (3-0 winst) niet bepaald vriendelijk verliep. Het was soms bijna grimmig en er werden nota bene een paar gele kaarten aangenaaid.

De Oranje Leeuwinnen beseffen dat het er minder sportief en vriendelijk aan toeging dan in de vorige vier wedstrijden. "Het waren zeker harde duels", zegt Lieke Martens voor de camera van FCUpdate.nl over de felle krachtmeting. "Dat wisten we ook van te voren. Dat is hun spelletje. Zij willen het vooral op het rennen gooien. Het was dus aan ons om de bal in bezit te houden en de wedstrijd te controleren. Gelukkig hebben we dat bij vlagen gedaan."

Vivianne Miedema kreeg veelvuldig te maken met Steph Houghton en Millie Bright. Dat zijn wel pittige tantes, geeft de spits aan. "Volgens mij zijn ze allebei wel drie meter lang en twee meter breed", knipoogt Miedema. "Maar komende zondag tegen Denemarken kom ik ook weer tegen een paar lange bomen te staan. Dat wordt weer lastig, maar ik weet dat mijn momentje gaat komen. Er zit nog wel een doelpunt in voor de finale", voorspelt Miedema.

Anouk Dekker vindt het wel mooi dat het aankwam op de persoonlijke duels. De lange centrumverdedigster was in haar element door de Engelse lange ballen. "Doe maar, ik spring de lucht wel in", lacht ze. "Er staat zoveel op het spel, dan krijg je een wat hardere wedstrijd. Als de Engelsen met 2-0 achter staan, dan begrijp ik wel dat ze een beetje gefrustreerd raken. Het hoort erbij, een beetje emotie mag best. Komt door de belangen."

Bekijk ook onze videointerviews:

Martens trots op Oranje: "Nu Europees kampioen worden"

Groenen geniet van Foppe: "Hij is echt een topman"

Miedema is los: "Er zit ook nog wel een goal in voor de finale"

Dekker door dolle heen: "Wat gebeurt hier vanavond!?"

Door: Koen Jans

[photo,107804,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen