Oranje groeit in toernooi: "Nu Europees kampioen worden"

4 augustus 2017, 07:15

Tot donderdagavond waren er twee ploegen die nog geen punt hadden verloren op het WEURO 2017, maar een dag later is alleen Nederland nog zonder averij. De Oranje Leeuwinnen knikkerden Engeland (3-0 winst) op overtuigende wijze uit het toernooi en bereikten zo de finale, waarin Denemarken zondag de tegenstander is. "Dit is echt een teamprestatie, genieten", zegt Lieke Martens na de fraaie overwinning.

"Iedereen rent zó hard voor elkaar"

Martens is keer op keer goud waard voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman, maar blijft steeds maar herhalen dat het collectief van Oranje de sleutel tot succes is. Het teamgevoel wordt het hele toernooi al geprezen door de Leeuwinnen. "Je ziet aan alles dat we een hecht team zijn, dat steeds sterker wordt. Iedereen rent zó hard voor elkaar, dat maakt ons zo sterk", zegt Martens voor de camera van FCUpdate.nl. De linksbuiten staat na vijf duels al op drie goals en twee assists. "Ik ben blij dat ik belangrijk ben, maar het maakt me niets uit wie er scoort: het gaat om de winst."

Nog één keer met elkaar knallen

Anouk Dekker had misschien nog wel meer moeite om te beseffen dat er historie geschreven wordt door de Leeuwinnen. "Ik heb nu nog zoiets van 'wat gebeurt hier vanavond?!', maar het besef komt vast nog wel als ik foto's bekijk en er met mensen over praat", stelt Dekker. "Voor mij zijn de halve finale en de finale in de Grolsch Veste ook extra speciaal. Ik heb acht jaar in dit stadion gespeeld. Ik wil en moet hier de finale echt winnen", aldus de verdedigster, die momenteel voor het Franse Montpellier speelt.

Groenen is dit toernooi misschien wel de grootste revelatie in het verrassend sterke Oranje. "Het gaat lekker en ik voel me fit. Daar geniet ik van, maar we doen het samen. Hopelijk kunnen we zondag nog voor een laatste keer met elkaar knallen. Denemarken heeft een goede ploeg, maar wij ook", aldus Groenen. Ook zij benadrukt dus dat het collectief Oranje zo sterk maakt.

Bekijk ook onze videointerviews:

Martens trots op Oranje: "Nu Europees kampioen worden"

Groenen geniet van Foppe: "Hij is echt een topman"

Miedema is los: "Er zit ook nog wel een goal in voor de finale"

Dekker door dolle heen: "Wat gebeurt hier vanavond!?"

Door: Koen Jans

[photo,107804,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen