Advocaat al bezig met Frankrijk-uit: "Eén blok vormen"

4 augustus 2017, 08:24

Terwijl de Oranje Leeuwinnen heel Nederland veroveren met hun spel op het EK voor vrouwen heeft Dick Advocaat hele andere dingen aan zijn hoofd. De keuzeheer van Oranje is al bezig met de voorbereiding op de cruciale wedstrijd tegen Frankrijk van eind augustus.

Als Oranje die WK-kwalificatiewedstrijd verliest, kan Oranje deelname aan het WK vergeten. "Je zult daar één blok moeten vormen", blikt Advocaat nu al vooruit op die wedstrijd in het Algemeen Dagblad. "Die Fransen aanpakken, irriteren met onverzettelijkheid."

Advocaat weet dat Frankrijk de punten allerminst cadeau zal doen aan zijn ploeg. "Voor de Fransen is het ook geen lekkere stand in de poule, na hun 2-1 nederlaag in juni in Zweden. Daarom wil ik ook overtuiging zien bij onze spelers. Nu al, in de voorbereiding. Jasper Cillessen vind ik bijvoorbeeld goed keepen en iets uitstralen bij Barcelona. Die laat zich maximaal gelden, zolang zijn concurrent Ter Stegen nog moet aanhaken na de Confederations Cup. En ook een type als Vincent Janssen staat er altijd wel.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen