Bergdølmo ziet voordeel Ajax: "Tevreden zijn met loting"

5 augustus 2017, 09:57

Ajax-trainer Marcel Keizer sprak vrijdag van een 'pittige loting', nadat Rosenborg BK uit de koker was gerold in de laatste voorronde van de Europa League. Voormalig verdediger André Bergdølmo is het niet met Keizer eens en verwacht dat Ajax sterker zal zijn dan de Noren.

De oud-verdediger is de enige speler die bij beide clubs heeft gespeeld. Hij verwacht dat Ajax sterker is dan de kampioen van Noorwegen.  "Ik denk dat Ajax tevreden mag zijn met deze loting. Rosenborg is op dit moment geen topniveau zoals in de late jaren 90, begin jaren 2000", zegt de Noor op de website van Ajax. "Ze proberen nu zo te spelen zoals ze deden onder Nils Arne Eggen. In een 4-3-3-systeem en proberen heel snel in de aanval te gaan. Al zullen ze in een uitwedstrijd waarschijnlijk proberen wat defensiever te spelen en te hopen op een counter."

Net als Ajax speelde Rosenborg ook in de voorronde van de Champions League, waarin Celtic te sterk was. "Ik heb de tweede wedstrijd tegen Celtic gezien. Het was een wedstrijd van twee angstige ploegen, zonder grote kansen. Ik vond het teleurstellend dat Rosenborg niet voor de winst ging. Maar ik zeg het nog maar eens: ze missen kwaliteit. Maar aan de andere kant heeft Ajax niet zulke goede resultaten tegen Noorse ploegen. Dus alles is mogelijk. Zelfs al heeft Ajax een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en Rosenborg van 28, het verschil in kwaliteit tussen de spelers is groot. In het voordeel van Ajax."

Het eerste duel tussen de teams wordt op donderdag 17 augustus gespeeld, een week later staat de return op de rol.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen