Videoscheidsrechter ook komend seizoen in bekertoernooi

5 augustus 2017, 16:44

Net als vorig seizoen zal ook in het aanstaande voetbaljaar in de KNVB Beker gebruikgemaakt worden van de videoscheidsrechter. Het was al langer duidelijk dat de KNVB dit wilde, maar dat plan is dit weekend nu ook goedgekeurd door de International Football Association Board (IFAB).

Net als vorig seizoen zal er ook dit seizoen bij enkele duels een groep gedaan worden op de videoscheidsrechter. Het experiment van vorig seizoen is goed bevallen bij de KNVB, geeft Gijs de Jong aan op de site van de bond. "Dit is opnieuw een mooie stap voor videoarbitrage", zegt de operationeel directeur. "Wij zijn blij dat, nadat wij vorig seizoen zijn begonnen met live testen in ons bekertoernooi, Amerika, Duitsland, Italië, Portugal, Polen en België nu aan de slag gaan met videoarbitrage in hun competitie. Voor het voetbal is het van belang dat er veel gewerkt wordt met videoarbitrage. Het is namelijk belangrijk om videoarbitrage zo snel mogelijk op een nog hoger niveau te krijgen en dit kan alleen door hier veel mee te werken."

Komend seizoen zal er wederom geëxperimenteerd worden. "Wat er de komende seizoenen nog staat te gebeuren op dit gebied is nog even afwachten. Dit hangt af van onze bevindingen, de bevindingen van de IFAB, maar ook van financiering. Wij zijn in ieder geval erg blij met deze ontwikkeling. Iedereen wil dat het voetbal nog eerlijker wordt en videoarbitrage zorgt hiervoor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen