Leeuwenhosen verboden rond Oranje-stadions

Ger
1 juni 2006, 10:37

Oranjesupporters die donderdag en zondag gekleed in een zogenaamde leeuwenhose de oefenwedstrijden tegen Mexico en Australië bij willen wonen, kunnen hun lederhose met leeuwenstaart gewoon aanhouden. Het artikel van bierbrouwer Bavaria mag echter in een straal van 10 kilometer rond het Philipsstadion in Eindhoven niet meer gratis uitgedeeld worden.

Dat besloot de rechtbank in Utrecht donderdagochtend in het kort geding dat de bierbrouwer tegen de KNVB had aangespannen. Afgelopen zaterdag, tijdens de oefenwedstrijd tegen Kameroen, moesten Oranjefans hun leeuwenhose uitdoen voor zij het stadion mochten betreden. Bavaria gaat een schadeclaim indienen bij de KNVB omdat de leeuwenhosen van de supporters afgepakt zijn.

De rechter besloot tot de straal van 10 kilometer omdat dergelijke promotie-activiteiten in strijd zijn met de belangen van Heineken, een van de sponsors van de voetbalbond. Volgens Bavaria is die uitspraak "ronduit belachelijk", aldus directielid Peer Swinkels. "We hadden in Amsterdam een vergunning van de gemeente om de leeuwenhosen uit te delen. Blijkbaar mag de KNVB in die 10 kilometer voor gemeente en politie spelen. Tegen dat deel van de uitspraak gaan we in beroep."

Bavaria had oorspronkelijk geen uitdeelactie gepland staan voor de wedstrijd van donderdagavond, maar overweegt nu de mogelijkheid om langs de A2 leeuwenhosen uit te gaan delen. "We gaan eens kijken of we ergens buiten die 10 kilometer de broeken uit kunnen delen."

De KNVB liet weten tevreden te zijn met de uitspraak. "De KNVB is voorstander van een oranje gekleurd stadion, maar weigert mee te werken aan massale free-publicity van bedrijven waar de bond geen relatie mee heeft", zo laat een woordvoerder weten. De voetbalbond is dan ook blij met de uitspraak en gaat ervan uit dat Bavaria de uitspraak respecteert.

Een woordvoerder van Heineken stelt blij te zijn dat er duidelijkheid is. "Wij zaten tijdens het EK in Portugal met onze luidsprekerhoed in hetzelfde schuitje als Bavaria nu." In Portugal moesten supporters de hoed bij het stadion inleveren, omdat er een contract was met het Deense biermerk Carlsberg. Nu heeft Heineken daarop geanticipeerd. "Bij de oefenwedstrijden mogen wij naar hartelust de uitschuifbare jagershoed uitdelen. Speciaal voor de wedstrijden in Duitsland hebben we de jagershoed zonder Heineken-logo laten maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen