Wiegman kiest in finale weer voor 'winning eleven'

6 augustus 2017, 15:39   Bijgewerkt: 6 augustus 2017, 16:14

Het is zover. De Oranje Leeuwinnen gaan op voor hun eerste Europese titel in de historie. In 2009 bereikte de vrouwenploeg van Nederland de halve finale, maar nog nooit stond het team in de eindstrijd. Daarin treft het op deze zondag Denemarken. De aftrap is om 17.00 uur, de Zwitserse scheidsrechtster Esther Staubli hanteert de fluit.

Zoals verwacht heeft bondscoach Sarina Wiegman opnieuw voor haar 'winning eleven' gekozen. Sari van Veenendaal staat weer onder de lat en heeft Desiree van Lunteren, Anouk Dekker, Stefanie van der Gragt en Kika van Es voor zich staan. Deze gesloten defensie kreeg tot dusver slechts één goal tegen op het EK in eigen land, dat gebeurde tegen België (1-2 winst). Toernooirevelatie Jackie Groenen vormt weer het middenveld met aanvoerster Sherida Spitse en Daniëlle van de Donk, die zaterdag haar 26ste verjaardag vierde. Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden moeten voor het gevaar zorgen in de voorhoede.

Denemarken is een bekende tegenstander voor de Leeuwinnen, aangezien de Scandinaviërs in de poule zaten met Oranje. De eerste ontmoeting eindigde in een 1-0 zege voor Nederland, dankzij een verzilverde penalty van Spitse. In de tweede helft op Het Kasteel had de ploeg van Wiegman het overigens wel lastig. Pernille Harder en Nadia Nadim zijn de twee gevaarlijkste pionnen van de Denen.

Lees ook:

Wat verwachten de Oranje Leeuwinnen van de finale?

De jacht op de historische EK-titel is bijna voltooid

Opstellingen

Nederland: Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Vd Gragt, Van Es; Groenen, Vd Donk, Spitse; Vd Sanden, Miedema, Martens

Denemarken: Petersen; Nielsen, Boye Sörensen, Larsen, Sandvej; Troelsgaard, Kildemoes, Pedersen, Veje; Harder, Nadim.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen