Arsenal pakt eerste prijs ten koste van landskampioen Chelsea

6 augustus 2017, 17:15

Arsenal heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. De winnaar FA Cup versloeg zondag op Wembley landskampioen Chelsea na penalty's en legde beslag op de Community Shield. Beide ploegen hielden elkaar in reguliere speeltijd op gelijke hoogte (1-1). Bij Arsenal speelden Mesut Özil (enkelblessure) en Alexis Sanchez (op de weg terug van een griep). Chelsea eindigde het duel om de Engelse Super Cup met tien man.

In de eerste helft was Arsenal de bovenliggende partij. De bedrijvige Gunners drongen de landskampioen terug. Het resulteerde in een poging van aankoop Alexandre Lacazette op de paal. Chelsea dacht bijna op voorsprong te komen na een slechte terugspeelbal. Doelman Petr Cech voorkwam erger.

The Blues braken vlak na rust de ban. Na doorkoppen van Gary Cahill was Victor Moses het eindstation. In de tweede helft loste Olivier Giroud zijn landgenoot Lacazette af, en maakte Alvaro Morata zijn debuut voor Chelsea. Zij zagen een knal van Granit Xhaka knap gered worden door Thibaut Courtois.

Pedro bewees Chelsea in de laatste tien minuten een erg slechte dienst. Hij maakte een harde overtreding op Mohamed Elneny en moest vertrekken. Arsenal profiteerde direct via een kopal van Sead Kolasinac (foto), die in de eerste helft de geblesseerde Per Mertesacker had vervangen.

Net als bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en Vitesse bracht een penaltyserie de beslissing. Deze reeks ging via het ABBA-principe. Hierin misten Thibaut Courtois (!) en Morata en ging de Community Shield naar Arsenal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen