Klinsmann loopt vooruit op vertrek

1 juni 2006, 11:29

De kans is klein dat Jürgen Klinsmann ook na het WK nog bondscoach van Duitsland zal zijn. De oefenmeester ligt al maandenlang onder vuur en beseft zich dat hij alleen met een geweldig optreden tijdens het WK zijn baan kan redden. "Als het niet goed gaat, ben ik weg", zegt hij in de Duitse krant Die Zeit. 

Mede dankzij een reeks teleurstellende resultaten in oefenwedstrijden volgt men de verrichtingen van Klinsmann in Duitsland met argusogen. Elke misstap zal onder een vergrootglas worden gelegd, maar de voormalig aanvaller is realistisch genoeg om dat te beseffen. "Mochten we als team teleurstellen, dan zie ik dat als een persoonlijke nederlaag", zegt hij. "In dat geval zal ik de schuld niet bij anderen zoeken. Ik ben verantwoordelijk en bij een teleurstelling zal ik mijn consequenties trekken."

De kritiek die hij de laatste tijd over zich heen krijgt, noemt Klinsmann 'vreemd'. "Heel veel mensen die kritiek op ons hebben, weten niet waar wij mee bezig zijn. Ze staan ontzettend ver van ons af, maar toch weten ze het beter. Mensen zoals Günter Netzer, Franz Beckenbauer, Lothat Matthäus en Paul Breitner hebben nog nooit een training van ons gezien, hoe kunnen ze dan over ons oordelen?", vraagt Klinsmann zich af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen