Keizer mikt op aanwinsten: "De selectie is smaller"

8 augustus 2017, 17:30

Als het aan trainer Marcel Keizer ligt, dan gaat Ajax nog aan het werk op de transfermarkt. De oefenmeester stelt dat vast dat zijn selectie smaller is dan vorig seizoen en wil met name in de breedte sterker worden.

Keizer geeft aan Ajax TV een update over de stand van zaken op de transfermarkt. "Ik hoop dat iedereen blijft en ik hoop dat we nog een paar dingen kunnen doen. Dat zou met name in de verdediging zijn, waar we gewoon concurrentie nodig hebben. We hebben een prima selectie, maar voor een heel jaar heb je gewoon een brede selectie nodig om prijzen te halen. We zijn dus nog wel zoekende om de selectie te verbreden."

De coach vindt zijn spelersgroep niet breed genoeg. "De selectie is smaller dan vorig seizoen. De basis is redelijk intact gebleven en bij ons zijn afgelopen seizoen een paar talenten doorgebroken. We moeten nu de breedte van de groep goed in de gaten houden. Het gaat om de aantallen. Dat we gewoon goede spelers erbij hebben en dat je een gezonde situatie hebt voor een heel seizoen", zegt de coach.

Ook op het middenveld is versterking volgens Keizer geen overbodige luxe. "Er is een aantal middenvelders vertrokken. Mochten we daar nog wat kunnen doen, dan moeten we daar naar kijken. Daar is nu echter nog geen beslissing over genomen." De coach beschikt nu over vijf middenvelders en dat vindt hij eigenlijk één te weinig. "Ik werk het liefst met zes, maar je kunt ook in je selectie gaan kijken. We hebben Daley Sinkgraven ook nog en dat is ook een goede middenvelder. Maar we zijn wel op zoek naar versterking."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen